Vic es prepara per la 27a edició del Mercat de Música Viva

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) obrirà les portes el proper divendres 17 de setembre per celebrar la seva 27a edició. El mercat és una de les fires estratègiques més importants dins el sector cultural català. I és que segons un estudi dut a terme per la Universitat Oberta de Catalunya, l’any 2013 (l’edició del 25è aniversari) el mercat va generar un impacte de 3,2 milions d’euros, 658.208 euros més que l’any anterior. L’objectiu dels organitzadors és que el MMVV “es consolidi i optimitzi les seves relacions amb el sector professional català i estatal i estableixi noves línies d’acció en l’àmbit internacional”.

A continuació, en detallem la programació musical:

Dijous 17 de setembre

La primera nit del MMVV, la inauguraran els Electrorumbaiao, amb el DJ Panko al capdavant, que combinen l’electrònica, la rumba i les músiques de l’est. A continuació, serà el torn d’Aspencat, una de les bandes de referència del País Valencià, que barreja dub, reggae i reivindicació social i que presentarà el seu nou disc Tot és ara.

Divendres 18 de setembre

Benavent serà un dels protagonistes de la segona nit de música i actuarà al Teatre l’Atlàntida. El baixista, històric de l’escena jazzística i referent en l’evolució del flamenc, incorporarà al seu trio habitual un quartet de cordes.

D’altra banda, Cants Oblidats pujarà a l’Auditori l’Atlàntida per recuperar el flamenc de la comunitat gitana a Catalunya, com el “tanguillo català“.

A més, Isabel Vinardell i Isabelle Laundenbach, ex membres de Cheb Balowski i Las Migas, actuaran al Jazz Cava. Les intèrprets recolliran la tradició diferents cultures musicals (flamenc, cobla, cançó melòdica, música tradicional, sons mediterranis, pop…) per mesclar-los amb temes del seu repertori. A continuació, serà el torn d’XY, un duet de veu i cello que els organitzadors defineixen com a “artesania pura”.

Núria Graham engegarà els concerts a la Plaça Major de la seva ciutat natal i presentarà el seu treball Bird Eyes. A continuació, pujaran a l’escenari Els Catarres, un dels protagonistes de l’estiu, que portaran al públic els temes del seu disc Big Bang. Els seguiran Blaumut, que al seu torn presentaran El primer arbre del bosc, i tancarà la nit Itaca Band, que combina el reggae amb els ritmes llatins.

D’altra banda, La Pegatina actuarà als cinemes Sucre. Vindran amb el seu nou àlbum Revulsiu sota el braç, que continua amb la línia de la seva rumba urbana i vitalista. Els últims a actuar seran la Senyora Tomasa, que a la fusió de reggae, funk i música llatina, han incorporat elements de l’electrònica i el hip hop. De fet, la banda vol aprofitar la seva actuació al MMVV per presentar el seu nou gir musical.

Dissabte 19 de setembre

La veu de Bikimel arrencarà la jornada al Teatre l’Atlàntida. La cantautora barcelonina presentarà el seu nou treball Morir d’un llamp. A continuació, pujarà a l’escenari Ramón Mirabet, que interpretarà cançons de Mercat, el seu segon disc.

D’altra banda, l’Auditori l’Atlàntida acollirà el concert de SAI Trio, que barreja el flamenc, la música contemporània i el jazz. Els seguirà Cadena Tròfica, un grup que s’inspira en algunes de les idees de la Bauhaus dels anys 20, que oferirà un concert creat expressament per a l’ocasió.

Per un altre costat, Egon Soda seran els primers a pujar a la Carpa Negra, on presentaran el seu treball Dadnos precipicios. També actuarà Inspira, que tocaran en primícia els temes del seu nou disc Greta.

A la Carpa Vermella, actuarà en primer lloc el quartet de rock’n’roll 77 i posteriorment serà el torn dels barcelonins Bremen, que es mouen entre el pop i el folk rock americà, i que tocaran nous temes que es publicaran a l’octubre. Tancaran la Carpa la Soul Machine.

A la Plaça Major, el protagonisme serà per Obeses, que presentaran el seu tercer disc Monstres i princeses. A continuació, els rellevaran Els Amics de les Arts, que estan de celebració pels seus deu anys de carrera musical. Finalment, tancarà la plaça els Nyandú, que repassaran els temes del seu disc BUM!.

PXXR GVNG serà qui actuarà als cinemes Sucre. Aquests joves barcelonins, que encara no tenen disc al mercat, interpretaran els seus temes rap i hip hop.

Diumenge 20 de setembre

L’últim dia del MMVV, la ciutat acollirà Wag i Jo, que oferiran un nou espectacle per a tots els públics.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari