Una Telecogresca amb molta intensitat

Fotografia: Telecogresca

El 18 de d’Abril es va celebrar la festa universitària més gran a Catalunya, la Telecogresca. Amb entrades exhaurides, la 37a edició d’aquesta festa es posa al capdamunt dels esdeveniments més multitudinaris celebrats a les instal·lacions del Fòrum de Barcelona. La festa constava de dos escenaris: el principal i l’alternatiu.  Els grups participants varen ser Lili’s House, Els Amics de les Arts, Txarango, La Raiz, The Zombie Kids i Zoo, Dj Marsal Ventura, Crappy  Tuesdays, Dj’s Froms Mars i Aleix Rubio. Barcelona va acollir a milers de persones per una única raó: l’amor a la música.

Els primers a tocar a l’escenari principal van ser Lili’s House. Aquest grup provinent de Palma de Mallorca va ser el guanyador de l’Engrescat 2015. Per altra banda, a l’escenari alternatiu punxava el Dj Aleix Rubio, guanyador també de l’Engrescat 2015. Tot el Fòrum es trobava alegre i actiu cantant i ballant al so d’aquests dos artistes reveladors.

Eren les 20:15h i Els Amics de les Arts tornaven a tocar a Barcelona just un any després de treure el seu últim disc Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure. Obrien el concert, amb el sol encara il·luminant el fòrum, amb el seu single “Ja no ens passa”. Va ser un repertori una mica diferent tenint en compte que van incorporar cançons que feia temps que no tocaven, com per exemple “L’home que treballa fent de gos”. Els minuts passaven i cada cop es veia un públic més entregat seguint les tornades tant de les cançons més antigues com de les més noves. La sentimental “Lousiana o els camps de cotó” va tancar un concert amb un Fòrum ple de seguidors cantant a ritme de l’Eduard Costa: “Diu que un dia hi hem d’anar, que l’avisem amb temps, però que té llits de sobres”.

Alhora, a l’escenari alternatiu, el Dj Marçal Ventura, locutor i Dj de Flaix Fm, oferia les seves produccions i rodejava el públic d’èxits que es ballaven sense parar.

Canvi de grups, a les 21:45 l’esperat Txarango va pujar a l’escenari principal amb la cançó “Músic de carrer” i la gran massa de públic, impacients per aquesta arribada, els va rebre amb un fort aplaudiment. Es notaven les vibracions dels salts del públic i cada cop s’escoltaven més veus seguint les lletres de les cançons. “Esperança”, “Sueña como un niño, “El meu poble” i “Governant”, entre d’altres, van ser algunes de les que van tocar i que van animar a tot el Fòrum a cantar i ballar. El concert ja s’acabava i que menys que les emotives i commovedores “La dansa del vestit” i “Compta amb mi” per tancar un concert esclatant, i marxar de la Telecogresca amb el cap ben alt.

A la vegada, Crappy Tuesdays, en l’escenari alternatiu, oferia tots els seus èxits a un públic, tots i les hores, sense cap símbol de cansament.

Després de cinc hores de bona música i un ambient festiu, varen pujar a l’escenari el grup valencià La Raiz. També eren d’esperar, ja que aquest any han limitat els seus concerts de la gira i n’oferiran pocs a Catalunya. “Nuestra nación” va començar a sonar amb l’aparició de tots els components. Van oferir cançons de tots els seus discos, entre d’altres, “Jilgueros”, “Elegiré” i “Al lado de los rebeldes”. Van afegir al seu repertori “El tren huracán”, cançó que van compondre fa ja diversos anys. Van commoure a tot el fòrum, generant que s’escoltés quasi més la veu del públic que la dels propis cantants. Després d’una hora i mitja, La Raiz va cloure el concert oferint “Suya mi guerra” i acomiadant-se de Barcelona no fins d’aquí a gaire temps.

Simultàniament, The Zombie Kids, a l’escenari alternatiu, oferia les seves mescles i cap fatiga es veia en els seus fans tot i les hores de música que portaven a sobre.

Últims concerts de la nit, per una banda, a l’escenari principal pujaven Dj From Mars i,  per l’altra banda, a l’escenari alternatiu, el grup valencià Zoo interpretava les seves cançons revolucionaries acord amb la veu del públic. “La nostra bota”, “Hivern” i “Vull” varen sonar entre d’altres. A sorpresa del públic varen tocar, en honor al grup també valencià La Gossa Sorda, la seva cançó “Esbarcers”. Tots es varen quedar bocabadats, tot i que no van parar d’entregar-se al màxim i deixar-s’hi la veu cantant. Tancaven amb “Corbelles” l’últim concert de la nit.

La 37a edició va acabar amb un gran èxit, un Fòrum a poc a poc buidant-se i una gran massa moguda per la música satisfeta. S’espera amb il·lusió la següent edició i amb grans expectatives el cartell dels pròxims grups convidats.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari