Una sorpresa agradable

Els Catarres seran un bluf, un grup d’una cançó, duraran un any. Quan la gent se’n cansi de “Jenifer” s’haurà acabat la seva explosió i ja els haurem vist prou. Quantes vegades vam sentir aquestes frases fa dos estius? Reconec que jo mateix ho vaig pensar en més d’una ocasió. Es feia difícil creure que el grup pogués acabar convencent un públic que els coneixia només d’un videoclip a la xarxa.

Els Catarres a la presentació de Postals. Foto: Roger Aran // Totmusicat

Ara d’això fa dos anys. Els Catarres es troben immersos en la seva tercera gira d’estiu i, de moment, la seva explosió sembla que no va camí d’acabar-se. Potser és cert que no han igualat el nombre de concerts d’aquella primera gira, però és més que evident que era impensable seguir aquell ritme -com ja es va demostrar al seu moment-. Ara, només cal anar a un concert del grup per veure que “Jenifer” ja no és que sigui l’única cançó que coneix el públic, sinó que ni tant sols és la més celebrada.

Aquesta setmana he tingut l’ocasió de sentir el grup dues vegades, a Lloret i a Salt i, tal i com ja vaig intuir en algun dels concerts anteriors, m’he endut una sorpresa força agradable. “Jenifer”, la cançó amb què obren els bisos, fa saltar la gent, però cançons com “Rock’n'Roll”, el seu nou gran èxit, o “Vull estar amb tu”, fan xalar tant o més al públic. I sí, això és una sorpresa agradable, igual que ho és veure com el públic coreja totes i cadascuna de les cançons. I és una sorpresa agradable perquè demostra que el grup ha sabut fer el més difícil, el que pocs confiaven que aconseguís: passar pàgina.

Els Catarres han deixat de ser “aquells de Jenifer” per ser el grup que fa vibrar les festes majors i ho han fet sense renunciar a la cançó que, segurament, els ha portat a on són. Han sabut créixer i consolidar-se. Amb l’entrada de la banda van fer un pas endavant i amb Postals han sabut confirmar el seu èxit. Ells mateixos van reconèixer des del primer dia que, musicalment, tot just estaven aprenent, però de vegades tampoc calen unes melodies extremadament complexes per fer ballar tota una plaça. L’energia, la força, la festa, les bones sensacions que desperten damunt dels escenaris, el bon humor de què fan gala i la proximitat amb els seguidors els han valgut per mantenir-se a primera línia i ara, el que sembla complicat, és que deixin de ser-hi. Perquè ja han demostrat de sobres que mereixen un lloc entre els millors.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari