Un Enrenou diferent

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat.cat

El quart concert del Cicle Enrenou va portar a la sala Alfa de Barcelona a dues propostes musicals molt especials que van convidar al públic a passar una nit d’allò més diferent de la mà del projecte personal del Noel Biniés i el grup Minova, amb les seves cançons que sempre ens conviden a entrar en un món on s’activen tots els sentits.

El concert va començar, primer de tot, amb l’actuació del Noel Biniés que, en aquesta ocasió, anava acompanyat pel Pau Caro al baix. Tot i que encara era aviat, la gent anava entrant, a pop a poc, a la sala Alfa de Gràcia per escoltar les cançons composades pel Noel que animen a pensar en el món que ens rodeja, ple d’injustícies i d’accions quotidianes. Submergits en la rutina del dia a dia, moltes d’aquestes realitats que Biniés descriu ens passen desapercebudes però ell aconsegueix retratar-les, en les seves cançons, perquè no se’ns escapin.

“Atrapo sons i no em queda més remei que ajuntar-los amb lletres i fer-los cançons.” Així descriu el Noel el seu projecte però ell va més enllà. Escoltar-lo en directe en aquest concert del Cicle Enrenou va suposar entrar en una òrbita diferent que permetia enlairar-nos, volar, i parar-nos a pensar en totes les lletres de les cançons però, al mateix temps, tocar de peus a terra i copsar la realitat del món en el que vivim.

Arribava el moment de fer el canvi de grup i la sala Alfa ja feia goig. Estava força més plena un cop el públic ja havia deixat l’hora de sopar enrere i es va decidir a ballar de valent. El grup que venia a continuació s’ho valia i, a més, ens venien a presentar el seu disc, el primer de la seva trajectòria. Cosmos Quotidiansés el títol d’aquest treball que van anar desengranant, cançó a cançó, en una sala on el públic ballava i cantava al ritme d’aquesta formació que es caracteritza per utilitzar uns sons plens d’intensitat.

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat.cat

De fet, el concert va ser com una història amb una seguida pensada i estudiada per agradar a tothom i fer-nos arribar un missatge. Si les cançons del Noel eren perfectes per deixar-nos anar i entrar en el seu peculiar món, Minova no es quedava curt. Era el concert perfecte per mirar a l’escenari i no deixar escapar cap detall de l’Esteve Puig i en Jesús Martínez, els protagonistes de la formació. A més, no només era important escoltar els temes que presentaven sinó també els diàlegs de tots dos mentre acabava una cançó i començava l’altre.

El Cicle Enrenou porta diferents grups sobre l’escenari per presentar, en un concert cada mes, les propostes musicals de diferents formacions que vam entrevistar en aquesta secció del totmusicat.cat. La propera cita serà al 18 d’abril amb el cinquè concert del Cicle on comptarem amb el grup Lapsus, dirigit principalment a un públic adolescent.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari