“Torna Ovidi i encén de nou el món”

Quan els espectadors entren al Teatre Metropol de Tarragona troben, als seus seients uns diaris temàtics sobre la figura d’Ovidi Montllor. A l’escenari, una taula i un faristol són els elements principals. Al fons, un reguitzell de samarretes reivindicatives. Quan els llums baixen la seva intensitat, una introducció musical situa al públic en el context especial de l’espectacle. David Fernández, David Caño i Borja Penalba apareixen en escena. S’inicia l’homenatge al mestre. Comença Ovidi3.

Tornarem” és la cançó que inicia el repertori d’una funció que va molt més enllà de la música, creant el que Fernández defineix com a “accident polipoètic”. D’aquesta manera, entre poesia i parlaments crítics, la banda fa un recorregut per la trajectòria de Montllor de la mà d’alguns dels seus temes més coneguts com “Tot explota bé pel cap o bé per la pota”, “Gola seca”, “La samarreta” o “Va com va”.

La vida del músic així com la seva vigència en l’actualitat són explicades a mesura que avança el directe a partir dels recitals de David Caño, els toc políticohumorístic de David Fernández i la veu de Borja Penalba. Tot plegat acaba configurant una visió completa del món d’Ovidi Montllor. L’espectacle, a més, ha comptat amb les col·laboracions d’Antonio Batista, Mireia Vives i Feliu Ventura.

Entre whisky i fum, l’espectacle adquireix una base més poètica a través de diferents autors a tocar del seu final. És en aquest moment quan una veu de dona, espontània i anònima, ha delitat a tothom amb una cançó cantada a cappella des de la platea. Tot seguit, Feliu Ventura ha posat punt final a l’espectacle amb “La fera ferotge” per a acabar amb “Soledat”, un poema de Vicent Andrés Estellés musicat per l’artista que ha estat contraposat amb “Llibertat”, poema de Caño.

En sortir de l’escenari, però, els aplaudiments no cessen i Ovidi3 és cridat a tornar a escena. Serà doncs quan harmonitzaran la vetllada amb “Serà un dia que durarà anys”, que serveix per com a clam: “Ens veiem al carrer que és allà on tot comença, on tot acaba i on tot torna a començar”. 

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari