Pere Jou i Sr. Mit junts al festival Via Veu

La  plana de l’Empordà per una banda i la del Gironès per l’altra. Aquestes eren les magnífiques vistes que tenien els espectadors que dissabte varen pujar la muntanya de Sant Julià de Ramis per gaudir de la tercera nit del festival Via Veu. En aquesta ocasió, l’escenari es va traslladar a la part de darrere de l’església romànica dels Sants Metges,  just a l’era de Can Bota, un antic mas del s. XVIII. Sens dubte un gran encert per part dels organitzadors, ja que l’espai era molt recollit i això va fer que els concerts, que ja eren de petit format, fossin encara més íntims i familiars.

Precisament aquesta va ser una de les coses que va fer especial el concert de Pere Jou, el primer de pujar a l’escenari. El vocalista de 4t 1a va presentar-se sense la seva habitual banda que l’acompanyen: “tinc una súper banda, però cobren molta pasta!”,  bromejava. Va ser com un retorn als seus orígens, ja que el quartet barceloní havia començat tocant en pisos particulars i en certa manera la intimitat que oferia l’espai era com tocar entre amics. Jou va sorprendre als assistents amb la seva espectacular veu, acompanyada sovint per ell mateix amb guitarra o piano, despullant les cançons “així és com sonen quan composo al meu cuarto”, explicava. Al llarg de l’hora llarga de concert, va anar repassant bona part dels temes del seu darrer treball “Pel·lícules” però tampoc va faltar alguna cançó del primer disc “El món en un cafè”. Es va reservar pel final alguns dels temes més esperats com “8 punts”, “Doctor” i “L’amant”.

Les bromes i comentaris entre el músic i el públic van ser una constant, fins i tot Jou va animar als espectadors a que fossin valents i si tenien alguna pregunta la fessin. Els mosquits, l’entorn on se celebrava el festival i els loops que va fer servir en algunes cançons, van ser alguns dels temes que es van comentar al llarg de la nit; però no va ser fins al final del concert quan el públic es va deixar anar definitivament i van arribar les peticions com “La Maria és un animal”  i les  recomanacions musicals, a les que Pere Jou va respondre que era molt fan de Joan Colomo.

Va ser aleshores el torn del segon concert. Sr Mit presentava el seu primer treball “Juny juliol i agost”. Però en aquesta ocasió també ho feia d’una manera molt peculiar amb la companyia de dos artistes que no s’acostumen a veure en el món del pop-rock. Per una banda, Pau Marcos tocant la viola de gamba, i per l’altra la soprano Laia Frigolé que explicava que li feia molta il·lusió cantar en el seu poble. Al llarg de la nit, Carles Serras, -ànima del projecte Sr Mit-, va interpretar un per un tots els temes del seu disc, a més a més d’un parell de temes nous com “El bar de la Neus” o “L’home qualsevol” i alguna versió de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet i Damien Rice.

Així acabava la tercera nit i penúltima nit del cicle de concerts Via Veu. La setmana que ve serà el torn de Robert Molina i Miquel Abras que seran els encarregats de la cloenda del festival que, de moment, està tinguent molt bona acceptació per part del públic.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari