La gran nit de l’Acústica

Un any més l’Acústica converteix la capital de l’Alt Empordà en un gran aparador de música, especialment de la música en català. Riuades de gent cada any passegen entre els escenaris. El fet que hi hagin grans grups com a reclam és un dels èxits i l’altre és que la majoria dels concerts siguin gratuïts. Figueres es converteix per uns dies en una gran festa major on gent vinguda d’arreu dels Països Catalans hi té cabuda.

Dijous es va donar el tret de sortida amb varis concerts, destacant per sobre de tot el concert del 5é aniversari Acustik La Vanguardia, on hi participaven diversos artistes catalans fent duets. Però la gran nit de l’Acústica arribava ahir divendres, amb la presencia de grans caps de cartell com Manel amb les entrades exhaurides ja feia dies.

La jornada començava ja de bon matí amb l’Acustiqueta per als més menuts, i tot un seguit de concerts durant la tarda i actuacions pels carrers que animaven a la gent a acostar-s’hi. Els seguidors dels diferents grups que actuarien aquell vespre, guarnits amb samarretes que els delataven, s’escolaven entre els turistes carregats amb càmares de fotos que fotografiaven meravellats els ous gegants que coronen el Museu Gala-Dalí.

D’entre tots els concerts -12 en total-, cal destacar l’especacle ofert per La Troba Kung-fú emmarcat dins els actes del Tricentenari on van comptar amb la participació dels Glosadors. No es tractava d’un recital qualsevol, doncs el protagonisme era compartit. Les tornades cantades per Joan Garriga s’alternaven amb la participació de 4 glossadors vinguts de diferents punts de la geografía catalana, i sota la batuta d’un mestre de cerimònies que els proposava diferents temes, cantaven tot improvitzant damunt la música de La Troba Kung-fú.

Fotografia: Jordi Marcual // Totmusicat.cat

A pocs metres de l’escenari de Plaça Catalunya on s’hi duia a terme aquest concert, s’hi troba la rambla on Joan Dausà ja entonava les seves cançons sota l’atenta mirada d’un públic jovenívol que feia estona que esperaven a primera fila, mentre la Rambla s’anava emplenant a marxes forçades. Però el plat fort encara estava per arribar. A la 1 de la matinada ja no s’hi cabia quan Txarango assaltaven l’escenari. Els encarregats de la seguretat s’esforçaven per vetllar per la seguretat de tothom, impedint l’accès al centre de la Rambla que, plena com un ou, bullia al ritme de la música festiva de la banda del Ripollès. Un dels moments destacats de la nit va ser quan van convidar a Joan Dausà a cantar “Quan tot s’enlaira” provocant per enèssima vegada l’èxtasi a la gent del públic. Sens dubte un concert que quedarà gravat en una pàgina destacada de la història de l’Acústica, i també en la memòria de tantíssima gent.

Però la festa no s’acaba aquí, si algú té ganes de gaudir d’un dels millors festivals de música del nostre país, entre avui i demà encara s’hi podran veure grups de la talla de Els Pets, Gerard Quintana amb Xarim Aresté, La Iaia, Macedònia o l’Albert Pla amb un concert molt especial de celebració dels seus 25 anys de carrera amb un grapat de convidats.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari