Joan Dausà s’estrena a Girona

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat.cat

Arribem trenta minuts abans de començar el concert, l’ocasió s’ho mereixia. Veiem com les localitats es van omplint, a poc a poc, per veure a uns dels cantants que més s’ha consolidat des què fa dos anys va publicar el seu primer disc, Jo mai mai. Després va vindre la banda sonora de la pel·lícula Barcelona, nit d’estiu, que li va permetre guanyar un premi Gaudí. En aquest treball, va tornar a demostrar el seu gran talent. I ara arriba un nou repte, un nou treball discogràfic on Joan Dausà es pregunta On seràs demà?

Al festival Strenes de Girona va arribar la presentació oficial del disc, deu dies abans que surti publicat el dia 15 d’abril. Aquest va ser, per tant, el primer contacte directe amb el públic assistent des de dalt d’un escenari. Acompanyat d’Els Tipus d’Interès, Dausà va sortir a l’escenari del Teatre Municipal de Girona amb totes les entrades exhaurides. El concert estava a punt de començar amb una platea i els tres pisos de llotges plenes a vessar. Després de la presentació que va fer la periodista Gemma Ruiz, la música va ser la única protagonista en un concert on el cantant va optar per fer menys intervencions de les que són habituals, donant més pes a les cançons.

En el concert va anar combinant temes del primer disc, de la banda sonora i també totes les cançons d’aquest futur segon disc. La selecció va ser apropiada i molt encertada, el públic en va quedar satisfet. Les deu cançons d’On seràs demà? són de l’estil propi de Joan Dausà i, per tant, no van decebre a ningú. Això sí, ell avisava que “si les cançons del primer disc feien plorar, les d’aquest segon encara més. O si, fins ara, alguns no havien plorat, ara sí que ho faran”. El títol del nou treball pretén convidar a tothom “a viure el present sense deixar de tenir en compte el futur”. La difícil dicotomia que sempre condiciona el nostre dia a dia; buscar l’equilibri entre present i futur és l’objectiu.

Un dels moments esperats del concert va ser quan van interpretar la cançó de “Quan tothom dorm”, del disc de la banda sonora. Els aplaudiments es van sentir al llarg de tota la cançó, al ritme de la melodia. “Truca’m”, del primer disc, va arrencar el cant de tota la sala convertint els assistents en els cors de Joan Dausà. Tampoc va faltar la de “Teo va a l’escola”, una cançó que assegurava que era molt estimada per ell.

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat.cat

Veure la gent animada i cantant va ser la imatge de tot el concert. Els riures tampoc van faltar per respondre les bromes de Dausà. Fins i tot, va explicar una anècdota de la seva tieta, present a la sala, que feia cinquanta anys de missionera. Tot plegat, va conduir al final del concert amb “Epíleg”, animant a la gent a cantar. “Qui canti serà feliç tota la vida”, deia el cantant.

Van arribar els bisos i el torn de “Jo mai mai”, la seva cançó estrella. Després de la primer part, alguns espontanis van cridar: “Puto Hèctor”; es notava que aquell no era el primer concert que anaven de Joan Dausà perquè és el que habitualment ell diu just en aquella part de la cançó, quan l’Hèctor fa la mítica pregunta. De fet, després comprovem que bona part de la gent present de la sala no són de la província de Girona i alguns, fins i tot, només havien anat a escoltar-lo a ell. Altres, molt pocs però més que en d’altres concerts que Dausà havia fet, era el primer cop que el veien en directe.

La gent es posa dempeus per aplaudir la cançó i després arriba un segon bis, en aquest cas,  per tornar a cantar el tema “On seràs demà?”, que dóna títol al disc. L’estil de Joan Dausà agrada. Molt. Simpatia i bona qualitat musical són els ingredients clars d’un projecte amb molt de futur, on demà segur que arribarà encarà molt més lluny del que ha arribat avui. Ell té la resposta.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari