Els Catarres: “El nou disc parla d’amor a una terra, a un país, a una persona, a un amic, a herois quotidians…”

Els Catarres presenten dotze postals molt sonores plenes d’energia i vitalitat. Un nou disc on segueixen apostant pel seu estil fresc i sense complexes. Una mirada positiva a la vida que ja ens van presentar amb el seu primer disc i que ara tornen a traslladar-nos.

El disc sortirà a la venda en format físic el 9 d’abril però uns dies abans estarà en versió digital per tots aquells que vulguin…

Èric: Sí, en el disc anterior també ho vam fer així. Vam regalar la nostra música per Internet. I, ara, fem el mateix. El dia 21 de març, a les dotze de la nit, va sortir la descàrrega a la nostra web i estarà allà indefinidament. No ho traurem. Però per la gent que vulgui col·laborar, el dia 9 d’abril el podrà comprar en format CD.

Vau ser conscients de l’expectació prèvia, a les xarxes socials, abans què sortís el disc en format digital?

Jan: Sí, la gent que ens segueix en els concerts i a tot arreu estava molt… De fet, en els primer tres dies quantes descàrregues vam tenir del disc?

Èric: Unes 12.000…

Jan: Estem molt contents. A més, el videoclip ha tingut 30 mil visites. La gent està fent molt bones critiques del disc i tenim moltes ganes de començar els concerts.

La discogràfica està contenta?

Èric: Amb Discmedi ho vam fer i ara també amb Musica Global, on serem el primer grup que regala les cançons. Nosaltres intentem fer veure que vendrem els mateixos discos, o més, si els regalem. Sempre ho entenen. No estaríem en cap discogràfica si no ens deixessin regalar el disc. Forma part de la nostra filosofia.

Parlem de les cançons. Hi ha una certa evolució però segueix sonant a Els Catarres?

Roser: Sí, musicalment hem fet un pas endavant. Respecte el primer disc, hem incorporat la banda que ja ens ha acompanyat en la gira que vam fer a l’estiu: un trombó, un trompeta i bateria. La gent que no ens hagi escoltat en directe, en el disc pot trobar alguna cosa més complerta. Els concerts que farem ara també seran en aquest format amb banda.

Esteu preparant la gira… Serà com la de fa dos any amb més de 100 concerts?

Èric: Per la meva salut espero que no n’hi hagin tants. En el primer any vam fer molts concerts però alguns eren una mica cutres. Anàvem a tots els bars, a tot arreu on ens trucaven. No hi havia cap previsió. Ara s’estan fent les coses més ben fetes i, sense desprestigiar res, estem planificant concerts en llocs més treballats i importants.

Jan: I també més distribuïts per la geografia. Si tenim un concert a un lloc, evitem tocar en aquella comarca durant el mes següent. En el primer any, anàvem on calgués. S’hi havia una festa d’aniversari nosaltres hio anàvem.

És el disc de la vostra maduració?

Èric: Uff… Quina pregunta. No sé, això ho ha de dir la gent. És molt difícil que nosaltres ho diguem. Sí que hem fet el disc amb tota la il·lusió, igual que l’altre, i creiem que ha quedat molt bé però no sé si és el de la maduració…

Parleu més d’amor que el primer disc?

Roser: Bastant. Parla bastant d’amor però a moltes coses. No només a nivell personal, d’una persona cap a l’altre, sinó també amor geogràfic. És bastant positiu tot el disc. Hi ha diferents subtemes dins el tema d’amor.

Jan: Hi ha una cançó que parla d’amor a una terra, a un país, a una persona, a un amic, a herois quotidians… Són molts tipus d’estimació

.

El videoclip “Vull estar amb tu” ha tingut una forta rebuda. Hi participen moltes personalitats rellevants no?

Èric: Sí, vam decidir convidar a totes les persones amb les que hem tingut amistat i hem conegut en la nostra breu trajectòria. Són periodistes, amics del poble… Ens va fer il·lusió compartir aquest videoclip amb la gent que estimem.

En el disc abandoneu una mica la vostra part més gamberra que, per exemple, podíem veure a la “Festa major d’Aiguafreda”…

Èric: Sí, és probable. Ara bé, tenim “Rock & Roll” que és una cançó que rescata tot això. Però no ens preocupa perquè en els directes la seguirem liant i ho compensarem tot.

Quins són els tres adjectius que us defineixen?

Roser: Un adjectiu és catarra…

Jan: Sí, defineix molt bé el que som utilitzant aquest català despectiu.

Èric: Ho hem de pensar…

Jan: Els directes són molt frescos. I estiuenc.

El primer concert serà a l’Strenes de Girona. Com l’espereu?

Roser: Amb moltes ganes perquè és el primer. És el concert de presentació en què presentem el nou treball que la gent està esperant. Molta gent ens demana pels concerts, tenen moltes ganes de venir. Portem molta feina al darrera preparant-ho i, per tant, tenim moltes ganes de presentar i que la gent rebi el directe, amb molta energia.

Jan: A més, farem una presentació a cada capital de província de Catalunya o a les comarques del voltant. Farem quatre presentacions. A Barcelona serà a Martorell, a la festa major. Tots seran a l’abril. I, després, tenim més concerts tancats que els farem públics quan estrenem la nova web, abans de començar la gira.

El fet d’haver estat tant temps allunyats dels escenaris, hi ha ganes ara?

Roser: Ho trobàvem a faltar.

Jan: Estem nerviosos, necessitem tocar i alliberar l’estrès.

Èric: Tampoc no hem tingut gaire temps en pensar-hi perquè hem estat fent molta feina: gravant el disc, les promocions, el disseny de la web, fer la portada dels disc a mà… Tot pren temps.

Entre totes aquestes coses, hi ha les col·laboracions del Tomeu Penya i la Núria Feliu en el disc. Com ha anat?

Roser: Ens aporten un punt de sorpresa. El Tomeu el vam escoltar durant la primera gira. Ens va arribar a les mans un disc de versions d’Antonia Font i una d’elles era “Alegria” que la cantava en Tomeu. Sempre la posàvem a l’acabar els nostres concerts. Un dia vam dir que ens agradaria que toqués en un disc nostre, així per dir… Llavors vam anar a Mallorca, ens vam posar en contacte amb ell, li va encantar la cançó i va decidir col·laborar amb nosaltres. La Núria bastant semblant. Va estar encantada. Són dos persones excel·lents que ens han facilitat molt les coses.

Jan: Hem après molt.

Amb quina cançó us quedeu?

Roser: Cadascú té cançons que les té com a preferides.

Èric: Les dues de les col·laboracions han quedat molt bé. Tenen un aire especial però no sé si hem quedo amb elles…

Jan: La gent del meu entorn diu que va descobrint les cançons a poc a poc. La gent té varies cançons preferides depèn del dia. El disc té moltes cançons que te les pots fer teves depèn del moment del dia.

Èric: Per això es diu Postals

 

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari