Els 10 duets més encisadors

Quan dos artistes s’uneixen per cantar un tema conjuntament, quelcom únic, genuí i màgic es desprèn de les seves veus i ens embolcalla el cor amb tendresa. Dues veus ballant elegantment l’una amb l’altra amb dolçor i cura provoca que les històries que aquestes expliquen prenguin profunditat i emotivitat. Per aquest motiu hem fet una selecció de 10 duets especials que han deixat a la redacció del Totmusicat.cat absolutament emocionats.

 

“Corro sota la pluja” – Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien amb Pere Agramunt (La Brigada) (2009):

En el disc debut i homònim d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, entre moltes cançons d’una màgia genuïna que caracteritza la banda, hi trobem un tresor preciós. La cançó “Corro sota la pluja” és poesia pura. Les dues veus juguen i es persegueixen en una fantàstica història d’amor que ens corprèn i ens captiva des de la primera nota fins a l’última. En definitiva una col·laboració màgica.

 

“El tren de mitjanit” – Pep Sala amb Gerard Quintana (2006):

L’any 2006 es va fer el documental Rock & Cat, més enllà de les cançons. Tot un homenatge al conegut moviment dels anys vuitanta i noranta rock català. En el documental de tant en tant alguns dels protagonistes d’aquell moviment representaven una versió d’algun grup de l’època. En aquest cas Gerard Quintana cantava amb Pep Sala un dels èxits de Sau “El tren de mitja nit”. Una cançó d’aquelles que es queden en l’imaginari col·lectiu de tot un país, en aquest cas versionada per dues veus mítiques. Pep Sala, que juntament amb Carles Sabater va fer aquesta cançó, es recolza ara amb la veu càlida de Gerard Quintana fent que la cançó es vegi d’una forma diferent.

 

“Tornarem” – Virgínia Martínez amb Salva Racero (2012):

Lax’n'Busto publica aquest tema l’any 2008 amb el disc Objectiu: La Lluna. Pel disc de La Marató de TV3 van versionar l’himne de la banda amb Virgínia MartínezMiguel Bosé. Per portar el tema en directe però, van substituir a Bosé pel cantant de Lax’n'Busto Salva Racero. La veu càlida i perfecta de la Virgínia s’abraçava dolçament amb l’elegant. Aquesta versió també es va incloure en l’últim disc de La Porta dels Somnis.

 

“Romanço” – Els Pets amb Maria Rodés (2013):

En l’últim disc de la mítica banda de Constantí s’hi amaga un tresor. “Romanço” cantada per Joan Reig amb una veu sorprenent i càlida que balla amb gràcia i agilitat amb la veu de la sempre perfecta Maria Rodés. Un tema que et transporta en una història màgica en la qual els dos protagonistes t’acompanyen i et captiven des del primer moment.

 

“Amants” – Acousters amb Cesk Freixas (2012):

Darrera la porta és el primer disc d’Acousters. Entre moltes perles perfectament composades, hi trobem una d’aquelles cançons que se’t queden gravades amb foc a la pell. La veu dolça i tendra de la Marta, la cantant del grup, juga amb gràcia amb la veu càlida d’en Cesk Freixas mentre canten la història de dos amants. L’atmosfera que creen les dues veus juntes transmet cada imatge que expressen.

 

“Boig per tu” – Sau amb Luz Casal (1992):

Un himne en majúscules de la cançó popular catalana. “Boig per tu” es va publicar per primer cop al 1990 en el tercer disc de Sau, Quina nit. L’any 1992 en un concert a la Plaça de Toros la Monumental de Barcelona, la veu de la gran Luz Casal escrivia juntament amb la d’en Carles Sabater la gran carta d’amor que és “Boig per tu”. Luz Casal també va fer una versió en castellà de la cançó tot i que en altres ocasions la tornada a interpretar en català.

 

“Camp d’oliveres” – Els Catarres amb Tomeu Penya (2013):

No hi ha res més catarra que fer un duet d’una cançó d’amor amb Tomeu Penya. Els Catarres no van perdre l’oportunitat de fer-ho amb “Camp d’oliveres”, una història d’amor casual i intensa que s’ha d’acabar abans del que voldrien els dos protagonistes. La gran veu de Tomeu penya juntament amb la de l’Èric Vergès són els encarregats d’explicar aquesta història amb molta emotivitat.

 

“Si ens veiessis” – Joan Dausà amb Sara Pi (2012):

Les veus més seductores, sentides i elegants del panorama musical català actual són sense cap mena de dubte, la del Joan Dausà i la de la Sara Pi. Pot ser és aquest el motiu que aquesta cançó de Nadal que van fer els dos artistes, provoqui tantes coses. Les dues veus compenetren perfectament, es besen lentament mentre expliquen una història plena de nostàlgia i màgica.

 

“Mirar-nos als ulls” – Beth amb Jofre Bardagí (2005):

Al disc d’Altres Cançons de Nadal 3 hi havia aquest duet únic. En Jofre Bardagí juntament amb la genuïna veu de la Beth Rodergas expliquen una emotiva història d’amor impossible que passa per Nadal. Les dues veus ens fan enamorar i emocionar-nos immediatament dels dos personatges al sentir-nos plenament propers a ells.

 

“Paraules d’amor” – Joan Manuel Serrat amb Pablo Alborán (2014):

Joan Manuel Serrat composa l’any 1967 la cançó “Paraules d’amor”. Molts artistes versionen i fan duets amb el cantant català gairebé des que va sortir en el seu tercer disc convertint-la en una de les més mítiques i màgiques de Serrat. Per celebrar els cinquanta anys damunt dels escenaris, Joan Manuel Serrat va fer el disc Antología desordenada, on versionava les seves més conegudes cançons juntament amb altres veus. En aquest cas la responsabilitat de cantar “Paraules d’amor” va caure en mans de la veu càlida i sensual de Pablo Alborán. Les dues veus juguen conjuntament en una de les cançons d’amor més conegudes del panorama musical llatí.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari