El primer videoclip del bosc

Avui és el torn de Blaumut, que s’enfronta a l’anàlisi del Videocrític amb el seu nou videoclip, “El primer arbre del bosc”!

A mi, personalment, després d’haver-lo visualitzat diverses vegades, no m’ha deixat massa bon gust de boca. Crec que, per començar, hi ha un problema de preproducció evident perquè està força mal estructurat, i la història no s’acaba d’entendre. De fet, no és gens clar el missatge que pretenen transmetre. Sembla un intent de mostrar la típica història d’infelicitat amb un desenllaç previsible, però, el tractament que en fan, impedeix que funcioni.

Està bé que hagin optat per crear dues situacions paral·leles; un espai industrial on apareix el grup tocant (estil molt de moda a Estats Units fa uns anys) i un bar on succeeix la ficció que suporta la cançó. En el cas de la primera, crec que cal ressaltar l’encertat contrast cromàtic entre el vestuari dels músics i el fons; simple però eficaç. En el segon cas, la localització està molt desaprofitada perquè és un bar preciós però els plans estan poc cuidats i l’estructura és monòtona i repetitiva durant gran part del temps.

Em sembla molt interessant el final, on la “ficció” que es retransmet per la televisió acaba convertint-se en realitat, quan apareix la noia enmig del bosc. Però la resta del videoclip no fa justícia a aquest desenllaç i, per tant, perd part de la gràcia. De totes maneres, el sentit de la cançó no està exposat de manera clara en el vídeo; no s’acaba d’entendre la relació.

En conclusió, és un videoclip força correcte formalment però no se n’extreu tot el suc que es podria. Tot i així, l’acompanyament musical i el grup valen molt la pena; així que, ja sabeu, a escoltar Blaumut!

 

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari