El consum de música en català creix

El Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) ha presentat el seu informe anual que analitza la situació de la cultura a casa nostra. En ell s’exposa el retrocés econòmic del sector i es fa una crida a agafar la cultura com “un espai comú” més enllà de partits polítics. Per al president del CoNCA, Carles Duarte, s’ha d’obrir el debat sobre el finançament i les polítiques que s’apliquen dins del sector cultural. Duarte aprofita per reclamar un model més “integral” i adaptat a la realitat del país. “La cultura és indispensable i és primordial per enfortir la cohesió d’un territori”, ha dit el dirigient del CoNCA.

Les xifres preocupen perquè des del 2009 s’han perdut 10.000 llocs de treball en el sector cultural. Davant d’aquesta situació, proposen treballar amb una agenda de futur que fixi clarament les prioritats. Entre els objectius s’hi situa el ciutadà, el qual financia el 70% de les propostes culturals i per això demanen la necessitat de veure’l com a coproductor o accionista. D’altra banda, creuen convenient obrir línies de col·laboració amb el sector privat.

L’informe recull una altra xifra alarmant ja que, segons el Consell Nacional de Cultura i de les Arts, el pressupost en cultura per part de la Generalitat de Catalunya és només del 0,7% de la totalitat. Aquesta és la xifra més baixa de tota la història malgrat l’índex elevat de ciutadans que continuen consumint propostes culturals. En el cas de la música, que és l’activitat cultural prefereida per a la població, el percentatge és elevat ja que un 88% dels catalans n’escolta i un 33% ha anat a algun concert durant el darrer any. Pel que fa a la música en català, el consum ha passat del 5,8% obtingut el 2009 al 13,3% registrat al 2014, una xifra afavorida per l’increment de discos en català (843 publicats al 2014).

 

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari