De petits va la cosa

La segona edició del festival Petits Camaleons ha presentat una programació completa i variada amb l’objectiu d’agradar a gran i petits

Aquest cap de setmana hem viscut un gran exemple de que la música en català pot agradar a grans i petits. I és que Sant Cugat ha acollit la segona edició del festival dels Petits Camaleons, destinat a un públic familiar. Pares i mares, acompanyats dels seus fills, han aprofitat per passar dos dies diferents rodejats de la millor música. Quatre escenaris preparats per acollir un ampli ventall de propostes de tots els estils que tenien com a objectiu agradar a totes les generacions.

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat

Els Catarres i Gossos obren el festival

El primer dia va ser el torn de Els Catarres que van fer ballar a tothom al ritme d’unes cançons alegres i festives que els defineixen molt bé. La formació va ocupar la franja dins la programació on havien d’actuar Els Pets, en un concert que va ser anul·lat. Entre les cançons que van interpretar no hi va faltar “Jenifer”, així com tampoc altres grans temes del grup. Tots ells van saber connectar molt bé amb els més petits, que es van animar de valent.

Més tard, The Mamzelles va portar la seva màgia i espontaneïtat damunt l’escenari del circ Raluy. El trio va interactuar en tot moment amb els assistents fent-los participar i que se sentissin part de l’espectacle. Mentrestant, a l’Auditori, Jaume Sisa va interpretar algunes de les seves mítiques cançons per acabar amb “Qualsevol nit pot sortir el Sol”. Un concert poc dinàmic i una mica poc adient pel públic infantil ja que no va aconseguir connectar amb els nens i nenes.

Al final del dia, va ser el torn de Gossos que van presentar el senzill del nou disc, “Fills del sol”, i no hi va faltar, com no podria ser d’altra manera, “Corren”. Abans del concert, la formació va oferir una roda de premsa de la mà de Natxo Tarrés i Oriol Farré. Els més petits van poder preguntar-lis tot el que la imaginació dels més menuts els hi va permetre. Unes qüestions, algunes, molt interessants i que molts periodistes no s’atrevirien mai a preguntar.

La música continua amb Joan Dausà i Blaumut

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat

Al dia següent, Blaumut van ser els encarregats de fer ballar a petits i grans en una segona jornada de festival molt intensa. Tothom se sabia les seves cançons en un concert que ningú es va voler perdre i que va tenir una afluència de gent més que considerable. Amb les seves cançons, a cavall entre ritmes tradicionals i moderns, van captivar als assistents.

D’altra banda, Joan Dausà ha ofert un concert molt dinàmic, on una parella de pares s’han animat a ballar a dalt de l’escenari i tot un conjunt de nens van acompanyar al cantant per fer els cors de “El senyor somer i l’ós polar”. El recital va ser culminat amb la cançó més famosa de Dausà, “Jo mai mai”, i una gran ovació per una de les veus més càlides del panorama musical actual.

En el festival també hi van passar Andreu Rifé, Andrea Motis & Joan Chamorro, The Pinker Tones & Albert Pla, The Pepper Pots, Pol Cruells, l’Orquestra Fireluche, Ramón Mirabet, Macaco i Sara Pi. La major part dels grups van arribar a tocar dues vegades amb concerts de 30 minuts de duració. Tot plegat amenitzat, aquesta segona edició, per rodes de premsa on els més petits preguntaven, i també espais habilitats per les signatures de discos.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari