Dausà de boda

Fotografia: Roger Aran // Totmusicat.cat

Sí, el títol d’aquesta crònica és correcte. Però no parlem del casament de Joan Dausà, més bé parlem del concert de presentació del seu nou disc On seràs demà? a Barcelona. Entre els assistents es trobava un grup d’amigues que celebraven el comiat de solters d’una d’elles. Un filó que Joan Dausà, fidel al seu tarannà propens a l’humor que el caracteritza, va aprofitar intensament.

Celebrar un comiat en un concert d’aquestes característiques no és gaire habitual, no passa cada dia, però quan va pujar a l’escenari, la Mireia (així és com es deia la noia que s’estava a punt de casar), va explicar que va vindre al concert fruït de la insistència de les seves amigues perquè ella, en realitat, no tenia intenció d’anar-hi. Això sí, és seguidora absoluta del cantant perquè ha anat a una vuitena de concerts.

Així és un concert de Joan Dausà, mai saps el què pot passar i és un luxe escoltar-lo. Cançons tristes però disfressades amb ritmes que es fan escoltar i provoquen un efecte curiós, on la gent s’anima de valent. És la seva paradoxa, lletres tristes però la gent les rep amb molt d’entusiasme. Qui es vulgui fixar amb la melodia ballarà i cantarà molt però si alguna persona opta per analitzar la lletra veurà escrits que fan pensar, emocionen i fan sentir a tothom reflectit.

La sala Barts va acollir el primer concert de Dausà a Barcelona presentant el nou disc, amb un primer pis on tothom estava dempeus, i en els dos pisos pisos superiors la major part de les butaques estaven ocupades, i era per seguidors fidels del cantant. En aquesta ocasió, però, també hi havia força gent que anava per primer cop a un concert seu. Ho vam poder veure quan en Dausà ho va preguntar. De ben segur que, a partir d’ara, tots aquests aniran a molts més.

Dos bisos per acabar el concert. La gent no volia marxar sense escoltar el clàssic (ja ho podem dir així) “Jo mai mai”. Una cançó que va encendre a tothom i va formar part d’un final de concert i de festa d’aquells que sabien greu. Allí, en aquell espai s’havia viscut una nit especial i diferent que el públic sabia que s’acabaria al sortir de la sala. I això no podia passar de cap manera però així són els concerts. El millor és que Dausà està preparant una extensa gira on podrem tornar a viure una experiència similar perquè igual és impossible, ell no fa dos concerts iguals.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari