Canvi de festa o festa pel canvi?

Un ambient espectacular durant tota la manifestació del 25 d’abril es va viure a la ciutat de València; aquest mateix ambient es va transportar al polígon d’Alboraia on es va fer la festa pel canvi, una festa enèrgica, reivindicativa amb la cultura, la llengua i el  territori del País Valencià. Gent de totes les edats estava preparada per gaudir de la banda sonora del canvi. Una música amb sentiment, amb coratge, feta per contagiar als seus seguidors que les coses poden canviar i que el canvi és possible.

Els Traficants del Sucre obrien les actuacions i El Diluvi va posar el seu gra d’arena amb el particular homenatge a Ovidi Montllor. Les caputxes arribaven i Los Chikos del Maíz ho feien amb un show reivindicatiu amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. No oblidaren els seus orígens i el públic va gaudir de temes com “Pasión de Talibanes”, del disc que va augmentar la fama del grup, o “El de en medio” dels RUN DMC; també van cantar nous temes del seu últim disc La Estanquera de Saigón.

Durant el canvi d’un grup a un altre, una parella acompanyada de tabaleters i dolçainers van emocionar a tots els presents cantant albades sobre la terra i el País Valencià. Les albades van fer homenatge a dos icones del País Valencia com són Ovidi Montllor i Guillem Agulló.

Va arribar el torn dels Catarres i va ser un concert de presentació del seu nou disc, Big Bang, encara que no oblidaren cançons com “Tintín” o “Jennifer”, això sí, intercalades sempre amb noves cançons que van demostrar un cop més que són un referent de la música en català. El punt final va arribar amb la “Festa Major d’Aiguafreda” i “La Porta del Cel”, amb la qual el públic va esclatar de passió i alegria. Als finalitzar Els Catarres van pujar els organitzadors del concert, el BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats) i un membre d’Acció Cultural del País Valencià. Junts llegiren un manifest reivindicant la cultura i la llengua del País Valencià.

La polseguera del recinte anava creixent literalment i amb ella va arribar La Gossa Sorda, amb una força  i energia sobre l’escenari que feia temps que no s’observava i demostrant que el seu llegat seguirà viu encara que sigui l’última gira dels de Pego.

“El canvi està a prop”, això mateix va dir un Josep Nadal enèrgic i incansable sobre l’escenari. La Gossa Sorda va tocar temes que mai seran oblidats, com “La Guardia” o “Balls de Rojos”, i també alguns del nou treball La Polseguera.

Dolçainers i tabaleters van tornar a pujar a l’escenari per a entonar tots junts la Muixeranga, l’himne del País Valencià, que va ser tocat amb solemnitat i escoltat amb emoció pel tot el públic allí present. Per tancar la Festa del Canvi, Zoo va fer vibrar a tots els presents allà. Una improvisació del propi cantant de Zoo va sorprendre al públic però tota l’alegria i l’esperança del canvi va arribar amb “Imperfeccions”, cançó en la qual el Toni, vocal dels Chikos del Maíz, va pujar a l’escenari a col·laborar amb Panxo de Zoo. Fins aquí va arribar la festa pel canvi, una festa que serà recordada durant molts d’anys.

 

Altres continguts:

RSSComentaris (0)

Torna al principi

Deixa el teu comentari